Muslimové všech zemí se, na rozdíl od neschopných proletářů, dokázali jako vždy účinně spojit a masově vyšli do ulic protestovat proti teroristickému útoku, který směřoval proti jejich souvěrcům na Novém Zélandu. Násilí prý je odporné a teroristé by měli být exemplárně, ideálně podle islámského práva, potrestáni. Souhlasím. Jen mi přijde zvláštní, že muslimové nikdy nic takto chvályhodného nepodnikají, když dojde ke stejné situaci v obráceném gardu.

Příležitostí prokázat, že se jim hnusí každé násilí, ne jen to páchané na muslimech, měli vousatí košiláči z Dháky skutečně habakuk. Jen při velice letmém součtu výsledků vzájemných civilizačních utkání Islám vs. Evropa od roku 2015, docházím ke skóre minimálně 14:1 pro islám na zápasy a 341:49 na oběti. Pokud je mi známo, dnes se muslimové vyšli do ulic islámských měst rozhořčit od roku 2015 poprvé.

Proč? Protože po velice dlouhé době pro změnu nějaký nevěřící zmasakroval muslimy? Takže, když mnohem častěji nějaký muslim zmasakruje nevěřící, je to v pořádku a v souladu s koránem a do ulic chodit netřeba? Existuje snad nějaká stupnice násilí? Je mezi povražděním věřících a nevěřících snad pro dhácké i jiné muslimy nějaký zásadní rozdíl? Násilí na nevěřících ručičkou jejich násilometru nepohne, ale při násilí na muslimech vyletí do červeného? Jsem divný já, nebo dháčtí košiláči?

A spojili se nejenom muslimové všech zemí, ale pochopitelně také politici. „Je to ohavné, nechápeme to, jak něco takového může někdo spáchat“, říkají unisono. Tedy standardní fráze, které se zřejmě učí nazpaměť v nějakých přípravných kurzech pro elity a při jejichž pronášení, či psaní myslí na to, co bude k večeři.

Pro politiky je to možná šokující a překvapivé, ale jinak to, co se stalo v Christchurchu, asi překvapilo málokoho. Myslím z té části společnosti, která si i přes snahy politiků, médií a Člověka v tísni zachovává schopnost vlastního úsudku.

Protože všichni, kdo se věnují této problematice objektivně  a veřejně se k ní vyjadřují, už léta upozorňují na to, že pokud Západ rychle nevytáhne hlavu z písku, je pouze otázkou času, kdy se něco takového stane. Že někdo emocionálně labilnější a frustrovaný z toho, že politici nejsou schopni ani ochotni účinně vyřešit problém islamizace Západu, se rozhodne vyřešit ji sám. Jaksi po islámsku. Jen bez onoho obligátního „alláhu akbar“ .

A proto zůstala v novozélandských mešitách ta hromada mrtvol. Ne kvůli pravicovému extrémismu, neonacismu, nebo kvůli šílenství. Ale proto, že prostě pohár občanské trpělivosti přetekl. Proto, že politici dělají ve vztahu k hrozbě islamizace v lepším případě mrtvé brouky a v tom horším ji podporují. Proto, že média s nimi 100% drží basu.

Takže se nelze divit, že určitý, výrazně menšinový typ občana, kterého lze jen asi stěží charakterizovat jako spořádaného, v nějaké chvíli usoudí, že na jeho zájmy a práva každý dlabe a že je tedy třeba konat. A prostě koná. A čím více se bude islámu ustupovat a čím více práv, na úkor nevěřících domorodců, mu Západ na svém území poskytne, tím více Christchurchů v budoucnosti bude.

A souběžně čím více bude kolem nás zeleno-rudého neoliberalismu, který nemá s „libero“ , tedy „osvobozováním“ už nic společného, tím více bude ostrovů Utoya. To, že Evropané momentálně už pár let pod modrožlutou vlajkou krkají z blahobytu neznamená, že institut občanské války je tady navždy minulostí. Naopak.

Pokud se bude evropská společnost i nadále vyvíjet momentálně nastoleným a historicky poměrně neosvědčeným  směrem od individualismu a svobody ke kolektivismu a nesvobodě, budeme k ní čím dál, tím blíže. I k takovýmto masakrům. Protože počet občanů s pocitem přetečeného poháru poroste exponenciálně. Což elity pochopitelně vědí.

Proto ta zuřivá snaha odzbrojit občany. Proto ty zákony proti „terorismu“ a kvůli „bezpečnosti“, které nám berou svobodu a soukromí. Proto to stěhování národů. Proto ta dehonestace maskulinity, rodiny a propagace fousatých zpěvaček. Aby, až dojde na lámání chleba, bylo snadné to tupé, bezpohlavní a odzbrojené stádo bez koulí ukáznit.

A jak to celé dopadne? Přece jako vždycky – nic nebude souviset s ničím. Viníkem bude stoupající pravicový extremismus a přílišná dostupnost zbraní, což povede ke schválení nějakých dalších pěkných „protiteroristických“ , „protipravicových“ , „protizbraňových“ a „protiislamofobních“ zákonů. A k pocitům viny vůči chudákům muslimům, takže se jim zase povolí praktikovat něco dalšího ze šarie a schválí se nějaké další proimigrační předpisy.

Pokud mám být upřímný, tak mne ani tak nepřekvapil samotný čin, jako jeho lokalizace. Daleko spíše, než na Novém Zélandu, o jehož stupni islamizace nic nevím, jsem podobnou zoufalou akci čekal spíše v některém z předních evropských chalífátů – ve Francii, v Německu, ve Velké Británii.

Výchova duševních i fyzických kleštěnců má zřejmě v západní Evropě před Novým Zélandem už značný náskok.

Apropó, ten pachatelův rasistický, islamofobní a teroristický manifest, co o něm všude čtu a všichni z něho citují vybrané pasáže, bude někde otištěn celý?

2,703 total views, 1 views today